Jongeren hebben het in deze tijd niet altijd makkelijk; zeker niet wanneer zij in hun dagelijkse leven te maken hebben met een lichte lichamelijke of geestelijke beperking.
Jarenlang heb ik vrijwilligerswerk gedaan in de gehandicaptenzorg; dat heeft mij veel geleerd over jongeren met een lichte verstandelijke beperking.
In de jaren, dat ik type- en computerlessen gaf aan kinderen, stuitte ik vaak op kinderen met ADHD, PDD-NOS, Autisme of een ander ‘drempeltje’ in hun ‘zijn’. Vaak vroegen ouders van deze kinderen of ik naast mijn typelessen ook andere mogelijkheden had om hun kinderen te begeleiden. Dat heeft geresulteerd in de weerbaarheidstraining ‘Steviger in je schoenen staan met de Zonneballon’. In 2012 is mijn boek ‘De Zonneballon’ uitgekomen.
Met deze training en dit boek heb ik inmiddels al veel kinderen (en hun ouders) kunnen helpen.
Deze training wordt erkend door de zorgverzekeraars.
Maar wat ook geldt voor andere leeftijdscategorieën, geldt ook voor de jongeren. Soms hebben zij even iemand – buiten hun eigen kring – nodig, die met ze gaat wandelen, een praatje maakt, etc.
Voor mij heeft het begeleiden van deze jongeren de afgelopen jaren veel gebracht; ik wil dat ook graag aan deze jongeren brengen.
Een van de sterke punten van mijn coaching is, dat ik flexibel ben. In een intake gesprek (gratis) kunnen wij bekijken welke mogelijkheden er zijn en wat ik voor u kan doen.
Om zo optimaal te kunnen coachen, duurt een bezoek minimaal 1 tot 1,5 uur. Zeker in de kennismakingsfase, vind ik het heel belangrijk om deze zo rustig en goed mogelijk te laten verlopen.
Een bezoek duurt in principe maximaal 2,5 uur. Dat hangt natuurlijk ook samen met de activiteiten, welke binnen-of buitenshuis plaatsvinden.
Een bezoek kan zowel overdag als in de avonduren.
Wekelijks bezoek of vaker als wenselijk.
Spreekt dit u aan ?
Dan kunt u met mij contact opnemen en kunnen wij samen in een gesprek bekijken wat ik voor u en/of uw kind(eren) kan doen.